6 maneres de descobrir Catalunya per terra, mar i aire

Formes diferents de conèixer alguns dels espais més emblemàtics del país

Text:
Cecília Lorenzo
21 de juny de 2022
Guardar a favorits

Travessar muntanyes, navegar per badies i deltes, sobrevolar volcans i valls. Hi ha moltes propostes per conèixer els nostres paisatges des de diversos punts de vista. Us hi atreviu?

Els volcans de la Garrotxa des d’un globus

Els volcans de la Garrotxa des d’un globus

1

Vol en globus sobre els volcans de la Garrotxa

Res no es veu de la mateixa manera des de la cistella d’un globus aerostàtic. Des del cel, els cotxes, les cases o les persones són d’una mida minúscula, però la visió del paisatge és ampla, amb una perspectiva de les muntanyes, els camps, els boscos i el cel, del tot sorprenent. I si enlairar-se des de qualsevol indret assegura espectacle i emoció, més insòlita és encara l’experiència de sobrevolar la zona volcànica de la Garrotxa per veure des de les altures els cràters dels volcans i tot el que els envolta. Podeu fer-ho mitjançant reserva amb l’empresa www.voldecoloms.com.

L’‘Orsom’ navegant a la costa de Barcelona

L’‘Orsom’ navegant a la costa de Barcelona

2

Barcelona des del mar a bord d’un catamarà

Per desconnectar una estona sense sortir de Barcelona, des del moll de la fusta, es pot fer un petit creuer a vela amb un catamarà. Els seus 23 metres d’eslora i 11 metres de mànega estan a l’abast de tothom i permeten passar una hora i mitja de pel·lícula, sentint el so del mar, el vent acariciant les veles i, si es tria el creuer de ‘jazz’, la suau melodia d’un saxo metre es contempla la façana litoral de la ciutat. El recorregut comença sortint del port, on es para el motor i s’hissen les veles per arribar navegant fins a l’altura del Port Olímpic. Després es torna al Port Vell, on es fa un petit itinerari fins a tornar al punt de sortida. Assegut a les xarxes o a qualsevol indret del vaixell, es pot prendre una copa o un refresc.

barcelona-orsom.com

La pujada al pic de Dellui, dins de la ruta dels Carros de Foc

La pujada al pic de Dellui, dins de la ruta dels Carros de Foc

3

Travessa a peu dels Carros de Foc

Si teniu bona forma física i ganes de caminar més amunt dels dos mil metres, als Pirineus de Lleida podeu fer una travessa que us permetrà conèixer a fons el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. És la ruta anomenada ‘Carros de Foc’, creada en record de la pel·lícula de Hugh Hudson. Es tracta de sortir d’un dels nou refugis guardats del parc i tornar-hi després d’haver passat pels altres refugis. En total, el recorregut és de 55 quilòmetres i transcorre per zones d’alta muntanya a una altitud mitjana de 2.400 metres. Us esperen els llacs de Saboredo, les agulles d’Amitges, els Encantats i moltes altres meravelles de la natura.

www.carrosdefoc.com

L’escola de parapent Entrenúvols ofereix cursos i bateigs de vol en parapent i en ala delta

L’escola de parapent Entrenúvols ofereix cursos i bateigs de vol en parapent i en ala delta FOTO: Entrenúvols

4

La vall d’Àger en parapent

Per les seves característiques especials, la vall d’Àger és un dels millors llocs d’Europa per practicar el vol en parapent. L’empresa Entrenúvols, pensant en totes les persones que no tenen cap mena d’experiència prèvia en el món del parapent, ens proposa un bateig de vol. Es tracta d’una activitat que es fa en un parapent biplaça acompanyats d’un pilot professional que ens guia en tot moment i vetlla per la seguretat. Es pot volar a partir dels 6 o 7 anys i no cal cap mena de requisit —excepte el permís del pare, mare o tutor legal en el cas dels menors—, només una actitud positiva i ganes de passar-ho bé. També tenen material per volar amb persones amb diversitat funcional. No hi ha barreres!

www.entrenuvols.com

Navegant a vela a través de les muscleres

Navegant a vela a través de les muscleres

5

En un veler clàssic per la badia dels Alfacs

El ‘Butterfly’ és un veler clàssic de dos pals, amarrat al port de Sant Carles de la Ràpita. El seu patró, en Lucas, us ofereix diverses maneres de viure una experiència a bord, com sortides per veure postes de sol i de lluna, navegar, banyar-se, fer ‘snorkel’ o observar ocells. La més llaminera és la que proposa una estona de navegació per les aigües tranquil·les de la badia dels Alfacs, al delta de l’Ebre, amb dues parades: una per nedar entre nacres (una espècie de mol·lusc gegant en perill d’extinció que es pot veure a pocs llocs del món), i l’altra, per degustar musclos i ostres a la musclera de l’Avi Agustí.

www.butterfly-charters.com  

Un tram de la via verda del Carrilet, de Girona a Sant Feliu de Guíxols

Un tram de la via verda del Carrilet, de Girona a Sant Feliu de Guíxols

6

Les vies verdes de Girona

Les vies verdes són antics trams ferroviaris que ja no funcionen i que s’han aprofitat i arreglat per a l’ús de vianants, ciclistes o persones amb mobilitat reduïda. A les comarques de Girona n’hi ha vuit: la Ruta del Ferro i el Carbó (15 km, de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses i Ogassa); el camí ramader de Campdevànol (4 km, de Campdevànol a Sant Llorenç de Campdevànol); el tram d’enllaç entre la Ruta del Ferro i la Ruta del Carrilet (22 km, de Sant Joan de les Abadesses a Olot); la Ruta del Carrilet I (57 km, d’Olot a Girona); la Ruta del Carrilet II (39 km, de Girona a Sant Feliu de Guíxols); la Ruta del Tren Pinxo (4,5 km, de Girona a Sarrià de Ter); la Ruta Termal (14,8 km, de Cassà de la Selva a Caldes de Malavella), i la Ruta del Tren Petit (6 km, de Palamós a Palafrugell). Juntes sumen 140 quilòmetres i estan situades en cinc comarques diferents. 

www.viesverdes.cat   

Veure'n més