Els espectacles naturals més impressionants dels Països Catalans

Descobreix set paisatges que semblen extrets d’una pel·lícula

Autor:
Ainhoa Campaña
25 de maig de 2020

Coves d’estalagmites, camps de flors rosa, volcans inactius coberts de vegetació i llacs de color rosa. La naturalesa et sorprendrà amb inoblidables escenaris que no podràs creure que siguin reals perquè ho tenen tot per ser de ficció.

Impressionant llac rosa de Torrevella

Impressionant llac rosa de Torrevella  FOTO: Getty Images

1

Llac rosa de Torrevella

T’imagines un llac on l’aigua no es vegi blavosa o verdosa sinó que sigui rosa? Doncs a Alacant n’hi ha un i és totalment natural. Una bassa d’aigua de 1.400 hectàrees que, a causa de l’alta concentració de sal i del bacteri ‘Dunaliella salina’, tenyeix la superfície d’aquest color tan cridaner. Un dels espectacles visuals més increïbles del territori que et costarà d’imaginar-te si no hi vas. Això sí, no sempre és d’un rosa tan vibrant com les fotos que circulen per Internet, perquè depèn de la llum del sol, l’hora del dia i, el més important, el nivell de sal a l’aigua. A més, encara que aquest paisatge incita a banar-s’hi, està totalment prohibit amb la finalitat de protegir l’ecosistema. Però no tot és dolent: la llacuna és al Parc Natural de les Llacunes de la Mata i Torrevella, un indret per descobrir la naturalesa del territori i passar el dia fins a l’espectacular posta de sol, que no et decebrà!

Ametllers en flor a Aitona

Ametllers en flor a Aitona  FOTO: Getty Images

2

Camps d’Aitona

La primavera és una de les estacions més boniques de l’any perquè omple de colors els paisatges naturals. A Aitona, a més, hi deixa una panoràmica al·lucinant que sembla extreta d’un fons de pantalla d’ordinador. Al març, els milers de presseguers floreixen alhora per crear un mar de colors rosats. Un fenomen natural que any rere any es dóna a les terres de Lleida i que et brinda l’oportunitat de conèixer de primera mà tots els secrets de la fructicultura a Catalunya mentre passeges entre els arbres. A més, si t’agrada la fotografia de paisatges, no t’ho pots perdre perquè aconseguiràs instantànies al·lucinants.

Espectaculars coves del Drach a Mallorca

Espectaculars coves del Drach a Mallorca  FOTO: Getty Images

3

Coves del Drach

Les illes Balears no es queden enrere: un dels paisatges més increïbles del territori es troba a Mallorca. Aquesta vegada t’hauràs d’endinsar al subsòl per gaudir de l’espectacle visual, un conjunt de quatre coves de més de dos quilòmetres de longitud que es van desenvolupar a dins de roques carbonatades. L’interior et deixarà bocabadat perquè davant teu s’obrirà un conjunt de cavitats amb estalagmites de gran longitud. A més, cap al final de la visita arribaràs al llac Martel, de 115 metres de llargada i 30 d’amplada, fet que el converteix en un dels més extensos del món, i què podràs travessar en barca en acabar el concert clàssic en directe que té lloc durant el recorregut.

L’interior de la muntanya de Sal de Cardona

L’interior de la muntanya de Sal de Cardona  FOTO: Getty Images

4

Mines de sal de Cardona

Continuant amb les coves, a Cardona hi ha el Parc Cultural de la Muntanya de Sal, més conegut com les mines de sal, un fenomen natural únic que durant anys va ser utilitzat per la població per extreure aquest material, cosa que les ha convertides en una de les principals de tot el món. A través de 86 metres de profunditat, t’endinsaràs en sales plenes d’estalagmites i estalactites que segueixen creixent gràcies a la pluja.

El congost de Mont-rebei, al Montsec

El congost de Mont-rebei, al Montsec  FOTO: Getty Images

5

Congost de Mont-rebei

Qui no ha pensat mai a fer un viatge als fiords noruecs? Doncs no fa falta anar-se’n tan lluny per trobar un paisatge similar. Entre les comarques del Pallars Jussà i la Ribagorça hi ha el congost de Mont-rebei, un estret d’immenses parets verticals que tallen la serra del Montsec en dues parts per deixar passar el riu Noguera Ribagorçana. Durant els quilòmetres que té, el pas manté formacions rocoses de fins a 500 metres d’alçària i amb una amplada que varia fins a estrènyer-se a 20 metres. La sorpresa d’aquest indret, però, és la gran varietat de maneres que tens de visitar-lo, des del caiac o les rutes en bici fins al senderisme per camins tallats a les roques.

Vista aèria del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa

Vista aèria del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa  FOTO: Getty Images

6

Volcans de la Garrotxa

El Parc Natural de la Garrotxa és el màxim exponent de zona volcànica de tot el territori. Amb una quarantena de cons volcànics i una extensió de més de 15.000 hectàrees, és un dels paisatges que no deixarà de sorprendre’t. A causa del sòl i del clima, la vegetació ha cobert per tots els costats els cràters i ha convertit així l’indret en un bosc molt peculiar. Anima’t a descobrir-los a través de la gran quantitat de senders on podràs gaudir de la naturalesa.

Coves Meravelles a Benifallet

Coves Meravelles a Benifallet  FOTO: Wikimedia Commons

7

Coves de Benifallet

A les Terres de l’Ebre també hi ha un dels punts més coneguts i espectaculars de Catalunya: les coves de Benifallet, un conjunt d’estalagmites, estalactites, cavitats subterrànies i columnes que sembla que no segueixin les lleis universals de la física perquè omplen les coves des de tots els costats. Amb més de 200 metres, les més famoses són la cova Meravelles i la cova del Dos, obertes al públic.