S'ha descobert una nova població de llangardaix pirinenc al Parc Natural del Cadí-Moixeró. El mateix Parc Natural, juntament amb la Societat Catalana d'Herpetologia (SCH), han confirmat el descobriment d'aquesta població als límits del parc. La descoberta suposa un augment de la riquesa i la diversitat biològica del Pirineu oriental, una àrea protegida.
Els experts creuen que es podria tractar d'una nova colonització de l'espècie a la zona, malgrat que no descarten la possibilitat que la seva presència no s'hagués detectat en estudis previs. Tot i això, se sap que la població està formada per gairebé un centenar d'adults i s'ha confirmat la reproducció amb alguns animals joves a l'estiu. El llangardaix pirinenc és una subespècie endèmica del Pirineu oriental, categoria protegida i catalogada en perill d'extinció. De grandària mitjana, l'animal té un aspecte robust i compacte, que mesura entre 78 i 89 mil·límetres de cos.
Segons el parc, la descoberta és important per tal com obre noves portes al desenvolupament de mesures de protecció per garantir-ne el futur, a més d'enriquir el coneixement sobre la distribució del llangardaix pirinenc.
Per altra banda, al Parc Natural de Cap de Creus s'ha descobert una nova espècie d'aranya, l'Scotophaeus validus. La descoberta la va registrar l'expert en aràcnids Jofre Espigulé durant un bioblitz, activitat que té per objectiu registrar totes les espècies possibles en un entorn concret. L'aranya trobada pertany al gènere de les "aranyes ratolí", conegudes així pels pèls que tenen al cos. Malgrat ser una espècie nocturna, aquesta es va trobar a l'escorça d'un pi, a metre i mig de terra.