La Campanya Gastronòmica de la Cuina del Cim i Tomba es torna a celebrar a Tossa de Mar durant el mes de setembre. Diversos restaurants ofereixen un menú especial amb un primer plat, el cim i tomba de segon, i unes postres. Com que hi ha diverses variants del cim i tomba, els visitants poden tastar-ne més d’una. A més, tothom que consumeixi aquest menú serà obsequiat amb una entrada gratuïta al Museu o al far de Tossa.
L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Fa uns anys, quan els pescadors passaven moltes hores fora de casa, s’emportaven un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. També carregaven un cistell amb patates, cebes, alls, tomàquets i pebrots, així com oli i espècies. A l’hora de dinar, abocaven dins l’olla la ceba, les patates a rodanxes, el pebrot i el tomàquet trinxats i els alls. Tot seguit, hi afegien el peix de rebuig d’aquell dia —el que estava tocat i ja sabien que no podrien vendre—, un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. També feien un allioli i l’hi afegien quan el peix ja era cuit. I és precisament això el que trobareu en els restaurants de Tossa durant el mes de setembre.
Els restaurants que participen en la Campanya Gastronòmica 2011 i que ofereixen el menú de la Cuina del Cim i Tomba són: Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, Cuina de l’Àvia, El Petit de Can Carlus, El Portal, Madrugada, Minerva, Nàutic Can Pini, Sa Proa, Santa Marta, Túrsia, Víctor i Victòria.
L’origen del cim i tomba es troba profundament arrelat a la tradició marinera de Tossa. Fa uns anys, quan els pescadors passaven moltes hores fora de casa, s’emportaven un fogó, carbó, un morter i una olla de ferro. També carregaven un cistell amb patates, cebes, alls, tomàquets i pebrots, així com oli i espècies. A l’hora de dinar, abocaven dins l’olla la ceba, les patates a rodanxes, el pebrot i el tomàquet trinxats i els alls. Tot seguit, hi afegien el peix de rebuig d’aquell dia —el que estava tocat i ja sabien que no podrien vendre—, un bon raig d’oli, ho cobrien d’aigua i ho deixaven coure a foc ràpid. També feien un allioli i l’hi afegien quan el peix ja era cuit. I és precisament això el que trobareu en els restaurants de Tossa durant el mes de setembre.
Els restaurants que participen en la Campanya Gastronòmica 2011 i que ofereixen el menú de la Cuina del Cim i Tomba són: Can Carlus, Can Pini, Capri, Castell Vell, Cuina de l’Àvia, El Petit de Can Carlus, El Portal, Madrugada, Minerva, Nàutic Can Pini, Sa Proa, Santa Marta, Túrsia, Víctor i Victòria.