Torna el Mercat de l'Olla de Caldes de Montbui

El 15 i 16 de març, gaudeix de la tretzena edició del Mercat de l’Olla amb més de 6.000 racions de llegums cuits en aigues termals

Text:
Redacció
Mercat de l'Olla de Caldes de Montbui
Mercat de l'Olla de Caldes de Montbui FOTO: Ajuntament de Caldes de Montbui
10 de març de 2025
Guardar a favorits

L'olla més gran de Catalunya torna a estar a punt per arrencar el bull el 15 de març en la tretzena edició del Mercat de l'Olla de Caldes de Montbui. Durant els dos dies del Mercat (15 i 16 de març), el centre històric del municipi s'omple de parades de productes artesanals i d'activitats per a tota la família. Tot plegat, amb l'objectiu de posar en valor la cuina termal i donar visibilitat als productes de proximitat i de qualitat.

Amb capacitat per a 1.600 litres de brou, l'olla és la protagonista d'aquest mercat, que preveu diverses coccions per repartir més de 6.000 racions de llegums cuits en aigua termal. Atesa la gran demanda de l'edició anterior, enguany està previst cuinar més llegums: 100 kg de llenties i 250 kg de cigrons, que s'acompanyaran amb botifarra del perol, llardons i un bon raig d'oli d'oliva.

Al voltant de la gran olla, durant tot el cap de setmana del 15 i 16 de març, el centre històric de Caldes de Montbui s'omplirà d'una setantena de parades de productes gastronòmics i productes artesans, així com de diverses food trucks. El programa es completa amb un ampli ventall d'activitats i tallers per a tota la família. Les parades s'instal·laran a les places U d'Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius, i pel carrer de Samsó.

La proposta gastronòmica dels restaurants calderins

Amb l'objectiu d'oferir diferents exemples de gastronomia tradicional i termal, els restaurants de Caldes de Montbui participen al Mercat de l'Olla amb la proposta 'Se'ns en va l'olla', que consisteix en la creació d'un plat estrella que s'inclourà en cadascuna de les cartes dels restaurants de Caldes durant la segona quinzena del mes.

Els restaurants que participen en la iniciativa proposaran un plat singular inspirat en la cuina termal i tradicional, que ha de ser un homenatge a la cuina de proximitat i de qualitat.

Podeu trobar-ne més informació a la pàgina web www.visiteucaldes.cat.