S’observen noves espècies d’ocells al Parc del Foix

S’hi han vist un paràsit cuapunxegut, un corriol pit-roig, una llucareta i un cercavores

Un exemplar de cercavores
Un exemplar de cercavores
17 de desembre de 2012
Guardar a favorits
Les jornades d’observació de les migracions d’ocells d’enguany han aportat novetats importants al Parc del Foix. En concret, s’han vist quatre noves espècies que fins ara no se’n tenien citacions. S’hi ha observat un paràsit cuapunxegut (‘Stercorarius parasiticus’) en vol a prop del riu Foix. Aquest és un ocell marí que rarament es deixa veure terra endins. També s’hi ha observat un corriol pit-roig (‘Charadrius morinellus’) migrant des del turó de les Tres Partions. Aquest és un ocell propi dels prats d’alta muntanya i de les zones estèpiques del nord d’Europa.

Una altra espècie que han observat per primera vegada al Parc del Foix ha estat la llucareta (‘Serinus citrinella’). Se n’han vist dos exemplars en vol directe cap al sud des del turó de les Tres Partions. La llucareta és un moixó que a l’estiu nidifica als Pirineus i Prepirineus, i que a la tardor pot realitzar desplaçaments cap al sud.

Finalment, a finals d’octubre es va observar el cercavores (‘Prunella collaris’), en aquest cas un exemplar vist entre el puig de l’Àliga i el turó de les Tres Partions. És una espècie que a Catalunya cria de forma molt escassa a alta muntanya i que a l’hivern es deixa veure per zones rocoses de la resta del país.

La campanya d’observació de les migracions ha estat molt satisfactòria i ha permès millorar el coneixement de la fauna d’aquest espai natural. La xifra total ha arribat a les 254 espècies d’ocells diferents observades al Parc del Foix.