Paisatges amb gust: el nou número del 'Descobrir'

Descobriu quatre territoris del país amb la diversitat gastronòmica més gran del món

Camps del Priorat a vista d'ocell
Camps del Priorat a vista d'ocell FOTO: Joan Capdevila Vallvé
3 de desembre de 2024

Amb el nou número gaudireu d'una fantàstica aventura gastronòmica al Priorat, el Penedès, el Pallars i la Garrotxa. Quatre territoris del país on la geologia, el clima i el sòl condicionen els productes que dona la terra i, en conseqüència, els plats que durant generacions s'han cuinat a les cases i els restaurants de la zona. La revista d'aquest mes us la menjareu amb la vista, tant a través de les fotografies com dels textos. Que tingueu un bon i deliciós viatge!

Paisatges amb gust 

La primera parada d'aquesta aventura gastronòmica és la Garrotxa. La periodista i directora de la revista Sàpiens, Clàudia Pujol, ens explica com els paisatges esculpits per les erupcions dels volcans de fa milers d'anys han influenciat els plats d'aquesta comarca. Després, anem fins al Penedès amb la periodista especialitzada en gastronomia Trinitat Gilbert, que ens parla d'una terra que es caracteritza pels camps de vinya i per la famosa gamba vermella. A continuació, l'escriptora Núria Garcia Quera ens acompanya al Pallars, un territori format per dues comarques amb interessants propostes gastronòmiques. L'última parada d'aquesta ruta gastronòmica és el Priorat, on la periodista Cristina Serret ens mostra una comarca que en els darrers anys ha sabut transformar el patrimoni agrícola tradicional en un valor de primer ordre, amb el vi i l'oli com a estendards.

Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, el poder guaridor de la bellesa 

Aquest mes, la directora de la revista Descobrir, Elena Cuesta, ens parla del recinte modernista de Sant Pau. Es tracta d'una de les joies menys conegudes de Domènech i Montaner, però la visita val molt la pena, ja que, a més de poder gaudir de la seva gràcia ornamental, s'aprèn molt de com un hospital pot fer més amable l'estada del pacient. També gaudireu molt amb les fantàstiques imatges de la cap de fotografia de la revista Descobrir, Maria Rosa Vila

L’Hospital de la Santa Creu és un dels més antics d'Europa i del món
L'Hospital de la Santa Creu és un dels més antics d'Europa i del món Maria Rosa Vila

 

Un any per menjar-se el país 

Aquest número inclou una guia amb les millors propostes enogastrònomiques per celebrar que Catalunya és Regió Mundial de la Gastronomia el 2025. Amb aquesta guia us animem a fer una immersió en el ric univers enogastronòmic del país de la mà dels mateixos productors i a deixar-vos temptar cada mes per una activitat nova i diferent: cada producte i cada paisatge té el seu moment àlgid. Segur que hi trobareu propostes que us captivaran!

Escapades a la Granadella i al Ter 

L'arribada del fred ens convida a passejar pels mercats de Nadal, a gaudir de la neu en família o a explorar jocs i joguines. Al Viure i Veure d'aquest número trobareu les millors propostes. A més, el periodista Xavier Franch i Sas ens guia per la Granadella, on ens convida a passar un cap de setmana entre oliveres. I, la responsable digital del Descobrir, Cristina Torra, us anima a gaudir en família de diferents aventures vora el Ter. No us ho perdeu!

En Roc i la Tanit visiten el Museu del Ter
En Roc i la Tanit visiten el Museu del Ter

Faunistes i turisme rural 

Al Món Descobrir d'aquest mes, la periodista Laura Masó ens parla de la iniciativa faunista. A més, us recomanem molt l'article del Manifest Descobrir, en què l'editor de la revista, Joan Morales, ens explica com el turisme rural viu entre la necessitat d'una estabilització i l'esperança d'un futur associat a la natura i la proximitat.