El Parc Natural de Cap de Creus ha impulsat les tres primeres rutes per practicar snorkel d’una forma respectuosa i responsable amb l’entorn. Uns nous itineraris que tenen l’objectiu d’ajudar a comptabilitzarl’activitat esportiva i emfasitzar la necessitat de conservació de la biodiversitat dels espais marins protegits. Els punts de partida de cada itinerari es localitzen a tres cales diferents: cala Tamariua, Portlligat i cala Murtra.
La ruta que surt de cala Tamariua (Port de la Selva) té un recorregut d’entre 250 i 500 metres i permet conèixer els herbeis de posidònia, i també pops, garotes, esponges de mar, el bernat ermità o bancs de saupes i de llisses.
L’itinerari de Portlligat (Cadaqués) se situa en una àmplia platja que s’ha format amb l’aportació de còdols i sediments. Entre d’altres, permet observar l’espectacular praderia de posidònia, que arriba fins a la superfície i on viu, juntament amb altres espècies, l’estrella vermella. Aquest recorregut té entre 400 i 800 metres de longitud.
Finalment, l’itinerari que se situa a cala Murtra (Roses) té entre 300 i 600 metres de recorregut. Permet observar espècies de fons més sorrencs com el peix aranya, el roger, el tacó, el cogombre de mar i bancs de saupes i castanyoles, entre d’altres.
La ruta que surt de cala Tamariua (Port de la Selva) té un recorregut d’entre 250 i 500 metres i permet conèixer els herbeis de posidònia, i també pops, garotes, esponges de mar, el bernat ermità o bancs de saupes i de llisses.
L’itinerari de Portlligat (Cadaqués) se situa en una àmplia platja que s’ha format amb l’aportació de còdols i sediments. Entre d’altres, permet observar l’espectacular praderia de posidònia, que arriba fins a la superfície i on viu, juntament amb altres espècies, l’estrella vermella. Aquest recorregut té entre 400 i 800 metres de longitud.
Finalment, l’itinerari que se situa a cala Murtra (Roses) té entre 300 i 600 metres de recorregut. Permet observar espècies de fons més sorrencs com el peix aranya, el roger, el tacó, el cogombre de mar i bancs de saupes i castanyoles, entre d’altres.