El municipi d’Agramunt, a la comarca de l’Urgell, ha inaugurat el Museu del Torró i la Xocolata. L’espai, amb una superfície de 240 metres quadrats, pretén donar a conèixer els orígens d’aquesta tradició secular, l’evolució del treball, els estris que s’han utilitzat al llarg del temps i la trajectòria de tota una població marcada per aquest producte dolç.
El Museu del Torró i la Xocolata està situat al costat de la fàbrica de Torrons Vicens, a la carretera C-14. L’espai cultural es troba al xalet que ocupava l’antiga família propietària de la firma. La primera planta acull les instal·lacions del museu amb dos espais diferenciats per a cadascun dels productes, el torró i la xocolata. Aquests espais tenen un caràcter molt visual i funcional, ja que mostren la història i els productes en format 3D. També hi ha un obrador de 1933 format per diferents peces, entre les quals es pot veure una pedra de moldre cacau, una torradora de graella i una màquina mescladora.
En el futur, a la segona planta de l’edifici s’habilitarà una escola de torronaires dedicada a donar a conèixer l’elaboració del torró a les noves generacions i produir nous productes dolços. L’horari del Museu és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h, i diumenges de 10 a 15 h.
L’activitat relacionada amb el torró a Agramunt existeix des de finals del segle XVIII. Actualment el municipi té quatre empreses dedicades a l’elaboració del torró, que són Torrons Vicens (firma impulsora del Museu), Torrons Roig, Torrons Fèlix i Torrons Lluch, adquirida per Vicens des de fa alguns mesos.
El Museu del Torró i la Xocolata està situat al costat de la fàbrica de Torrons Vicens, a la carretera C-14. L’espai cultural es troba al xalet que ocupava l’antiga família propietària de la firma. La primera planta acull les instal·lacions del museu amb dos espais diferenciats per a cadascun dels productes, el torró i la xocolata. Aquests espais tenen un caràcter molt visual i funcional, ja que mostren la història i els productes en format 3D. També hi ha un obrador de 1933 format per diferents peces, entre les quals es pot veure una pedra de moldre cacau, una torradora de graella i una màquina mescladora.
En el futur, a la segona planta de l’edifici s’habilitarà una escola de torronaires dedicada a donar a conèixer l’elaboració del torró a les noves generacions i produir nous productes dolços. L’horari del Museu és de dimarts a dissabte de 10.30 a 13.30 h i de 15 a 19 h, i diumenges de 10 a 15 h.
L’activitat relacionada amb el torró a Agramunt existeix des de finals del segle XVIII. Actualment el municipi té quatre empreses dedicades a l’elaboració del torró, que són Torrons Vicens (firma impulsora del Museu), Torrons Roig, Torrons Fèlix i Torrons Lluch, adquirida per Vicens des de fa alguns mesos.