El paisatage comestible del pla de Mallorca

Anem a la cerca dels tresors gastronòmics

Autor:
Marga Font Rodon
Les vinyes del celler Miquel Oliver s’estenen pel municipi de Petra i acaronen el poble d’Ariany; al fons en destaca l’església de la Mare de Déu d’Atotxa, del segle XIX
Les vinyes del celler Miquel Oliver s’estenen pel municipi de Petra i acaronen el poble d’Ariany; al fons en destaca l’església de la Mare de Déu d’Atotxa, del segle XIX FOTO: Tolo Balaguer
25 de maig de 2017
La carretera que duu a Sineu permet endevinar què es menja a la comarca: a banda i banda desfilen camps de terra viva sembrada de blat o de farratge, amb solitaris garrovers i figueres, parcel·les d’ametllers, oliveres i albercoquers que s’estenen fins a on arriba la vista. El traçat rectíssim de la via desemboca a l’antiga residència dels reis de Mallorca a la Part Forana, en la qual l’any 1306 Jaume II va instaurar el popular mercat de Sineu, que encara se celebra tots els dimecre