306
Abril2024
306
Abril2024
Món Descobrir
Durant la primavera, a Sant Andreu de Llavaneres el rei indiscutible de l’hort és el pèsol garrofal, una varietat valorada per la dolçor i que ja es cultivava al municipi segles enrere.
Urbanitzacions, ports, passeigs, carreteres, dics, espigons i vies de tren. La nostra costa és una gran barrera de formigó, i el mar l’ataca cada cop amb més violència
És l'únic vehicle ferroviari d'aqeustes característiques que es conserva a Catalunya
Reportatges
Dossier central
Parada i fonda
Repassem la història d'uns establiments que han marcat la tradició gastronòmica al nostre país
El petit municipi del Solsonès manté obert l'hostal més antic del nostre país
Des del Priorat, aquest establiment ha estat testimoni de com ha canviat la nostra relació amb els fogons i la taula parada
Un establiment del Baix Empordà que es manté fidel a la cuina del país i als productes de la terra
Traginers, minaires i estiuejants han fet parada en aquest establiment històric
Un establiment que ha sabut mantenir l'esperit amb què es va fundar fa prop de 70 anys
Viure i veure
Rutes
De poble en poble, caminem de pla per una de les zones més frondoses de la Garrotxa, entre gorgues, rouredes, neolític i romànic
Fem un camí molt popular a la zona que enllaça els pobles de Castellterçol i Castellcir, en un ambient rural i amb una gran vista sobre l’altiplà del Moianès