Cuina volcància

Preguntes i respostes sobre el triomf de la cuina casolana

Autor:
Salvador Garcia-Arbós
Només els productes conreats, criats i elaborats de manera artesanal a la comarca de la Garrotxa i voltants tenen cabuda dins la Cuina Volcànica. L’arròs amb cruixent de carxofa i cargols
Només els productes conreats, criats i elaborats de manera artesanal a la comarca de la Garrotxa i voltants tenen cabuda dins la Cuina Volcànica. L’arròs amb cruixent de carxofa i cargols FOTO: Andoni Canela
25 d'abril de 2011
Cuina Volcànica és una marca registrada a la Garrotxa. L’herència més tangible del II Congrés Català de Cuina. De fet, és l’únic llegat d’aquell llarg desplegament de persones i de recursos que es va dur a terme entre el 1993 i el 1994. D’acord amb la definició oficial, fins i tot restaurants de Besalú són del col·lectiu Cuina Volcànica. Aquesta és una cuina de restaurant, basada en la cuina casolana garrotxina, pròpia d’una terra aspra i de mala petja.