Cuina garrotxina: efusiva i volcànica

Una cuina que no s'entén sense el substrat fèrtil dels volcans

Text:
Pep Nogué
Al restaurant Ca l’Enric es fa una encertada interpretació de la cuina tradicional catalana amb productes de temporada i ingredients de l’entorn més proper, els boscos de la Vall de Bianya
Al restaurant Ca l’Enric es fa una encertada interpretació de la cuina tradicional catalana amb productes de temporada i ingredients de l’entorn més proper, els boscos de la Vall de Bianya FOTO: Òscar Rodbag
25 de maig de 2019
Guardar a favorits
Una frase atribuïda a Josep Pla diu que la cuina d’un país és el seu paisatge posat a la cassola. Tant si la va dir com si no, trobo aquestes paraules prou encertades per definir ràpidament què es cou a la Garrotxa. Si hi reflexionem amb un got de ratafia i un tall de coca de llardons, podrem discutir si el fet diferencial de la cuina d’un determinat paisatge és els productes o la forma d’elaborar-los —és a dir, el resultat final que arriba a taula. El fajol, per posar-n