Alquímia volcànica a la Garrotxa

Amb uns sòls volcànics especialment fèrtils, a la Garrotxa s’hi conreen i elaboren uns productes amb unes característiques úniques

Autor:
Clàudia Pujol
Al restaurant Les Cols, els plats de la carta estan molt lligats al productes de la Garrotxa, i de fet, tenen un hort propi a la Vall de Bianya
Al restaurant Les Cols, els plats de la carta estan molt lligats al productes de la Garrotxa, i de fet, tenen un hort propi a la Vall de Bianya FOTO: Òscar Rodbag
25 de novembre de 2024
Quan algú esmenta la paraula volcans, el primer que probablement us ve al cap són muntanyes que fumegen, cràters incandescents i rius de lava ataronjats que llisquen pels vessants. I aquest devia ser probablement l’escenari que van contemplar els pobladors de la Garrotxa durant l’erupció del Croscat, l’últim de la península Ibèrica que va oferir un espectacle de pirotècnia. Uns 8.300 anys després, però, l’escenari és un altre: som davant d’un paisatge lleugeram