Les delícies gastronòmiques de Prades

Descobrim els millors productes del massís

Autor:
Gemma Casalé Frutos
En unes muntanyes on hi ha mel, castanyes, fruites que acaben en pots de confitura i una llarga tradició pastissera no és difícil trobar aparadors llaminers.
En unes muntanyes on hi ha mel, castanyes, fruites que acaben en pots de confitura i una llarga tradició pastissera no és difícil trobar aparadors llaminers. FOTO: Rafael López-Monné
25 d'octubre de 2013
Arecer de les muralles que encerclen Poblet, els ceps tenen, des de fa més de nou segles, un hàbitat especial. Els primers monjos del Cister, que hi van arribar l’any 1151 procedents del monestir de Fontfreda, ja sabien que Ramon Berenguer IV els havia donat terres fèrtils i riques per garantir, amb èxit, la instal·lació d’una comunitat monàstica. No en va, les terres donades s’anomenaven hort populetum —una mostra que eren conreades i de regadiu, com recull Agustí Altisent a His