L'arròs de Pals

Un passeig deliciós entre els arrossars que s'esnten a recer del Montgrí

Autor:
Cristina Masanés Casaponsa
Assecat natural de l’arròs a l'era de l'estany de Pals
Assecat natural de l’arròs a l'era de l'estany de Pals FOTO: Òscar Rodbag
25 de setembre de 2011
Guardar a favorits
Què faríeu en una extensió d’aiguamolls vora el mar? Buscar un cereal que vulgui aigua a dojo i plantar-lo. Els pagesos de Pals (per als romans, palus volia dir ‘terreny pantanós’) ja fa cinc-cents anys que cultiven arròs. Tot i que ells parlen de vessanes, perquè ens entenguem, són unes nou-centes hectàrees de cultiu a la costa del Baix Empordà, allà on el Ter arriba al mar. Una bona part es troben al municipi de Pals. Al costat de les més de 20.000 hectàrees del d