La cuina del paisatge maresmenc

Sobre com l'horta i la pesca acaben als millors fogons

Autor:
Judith Vives Bellalta
Al port d’Arenys de Mar es concentra bona part de la flota pesquera de la comarca; José Montes surt a feinejar-hi cada dia amb la seva barca
Al port d’Arenys de Mar es concentra bona part de la flota pesquera de la comarca; José Montes surt a feinejar-hi cada dia amb la seva barca FOTO: Rafael López-Monné
25 de desembre de 2008
Mar i muntanya. Els productes propis del Maresme dibuixen, en el plat, la geografia d’una comarca dual, rica en productes de la terra però amb forta tradició marinera. Fàcilment el paisatge salta als fogons, i la comarca en té uns quants de luxe: des del Sant Pau a Sant Pol de Mar i l’Hispania a Arenys de Mar fins a Can Baladia a Argentona.  Las destinacions finals del paisatge poden ser moltes i molt variades, però el recorregut fins al plat comença sempre a les frondoses vinyes d