Els millors centres termals del Pirineu

Els balnearis més reconeguts de Catalunya

Autor:
Ainhoa Campaña
6 de febrer de 2020

Estressat del treball? És el moment perfecte per fer una escapada de cap de setmana pel territori i relaxar-te en els balnearis més importants del Pirineu.

El Gran Hotel de Molig es troba en un entorn únic prop de Puigcerdà

El Gran Hotel de Molig es troba en un entorn únic prop de Puigcerdà  FOTO: Òscar Marín

1

Termes de Molig (Conflent)

Naturalesa i silenci són les paraules per definir les Termes de Molig. A plena comarca del Conflent, es pot trobar un centre termal considerat com un referent europeu per les seves aigües sulfuroses i riques en silici, fluor i plàncton, que proporcionen beneficis per la salut. Principalment s’utilitzen per tractar dificultats a les vies respiratòries, problemes musculars o esquelètics, i malalties de la pell. El tractament estrella és el bany de fang en ingravidesa que es fa a una piscina d’argila blanca fina que relaxa la musculatura i purifica la pell. A més, els edificis d’arquitectura neoclàssica, les cabines revestides de marbre de diferents colors i les vistes panoràmiques són l’encant definitiu de l’hotel-balneari, en el que et podràs allotjar mentre fas un tractament. 

Gaudiu del contrast entre el fred i la calor als Banhs de Tredós

Gaudiu del contrast entre el fred i la calor als Banhs de Tredós FOTO: Banhs de Tredós

2

Banhs de Tredós (Vall d’Aràn)

A 1,740 metres d’altitud es troba el centre termal més alt d’Europa, Banhs de Tredós. Situat a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes, el balneari et permet gairebé tocar el cel, no només per la seva ubicació sinó pel relax que hi aconseguiràs. Aquest petit hotel-balneari de tres estrelles i vuit habitacions aprofita l’aigua que arriba des del circ de Colomers, a 2.700 metres. Els beneficis de les seves aigües són definits pel recorregut que fa durant segles, on s’escalfa i es posa en contacte amb minerals per aconseguir unes aigües sulfurades a 33 ºC, que es reparteixen en banyeres d’hidromassatge, ‘dutxes vichy’, dutxes de pressió i un spa exterior, que és molt recomanable provar-ho a l’hivern sota una gran capa de neu a la coberta.

El Balneari de Caldes de Boí és un tresor entre les muntanyes

El Balneari de Caldes de Boí és un tresor entre les muntanyes FOTO: Balneari Caldes de Boí

3

Balneari Caldes de Boí (Alta Ribagorça)

Al costat oposat del Parc Nacional d’Aigüestortes està ubicat el Balneari Caldes de Boí, reconegut pel Llibre Guinness dels Records com al centre termal amb més varietat d’aigües. Les 37 fonts d’aigua mineromedicinals que abasteixen el balneari varien entre els 4 i els 56 ºC, fet que permet l’ampli ventall de tractaments que se centren principalment en malalties respiratòries, reumatològiques i dermatològiques. A banda del balneari, en les 24 hectàrees de superfície hi trobem dos hotels, una zona comercial, pistes esportives, una antiga capella, piscines i jardins on poder gaudir del paisatge i de l’estança.

Hotel Roc Blanc

Hotel Roc Blanc

4

Hotel Roc Blanc (Andorra)

Esquiadors a l’hivern i excursionistes a l’estiu, l’hotel-spa Roc Blanc és un lloc idoni per qualsevol turista que vulgui relaxar-se a Andorra. La bona ubicació al bell mig de la zona comercial més important del país (Escaldes) et permet desplaçar-te pel territori i descobrir-lo, però alhora desconnectar al centre termal amb els tractaments de salut i bellesa que ofereixen. Inaugurat fa més de quatre dècades, el Roc Blanc és un dels pioners en el termalisme i és reconegut internacionalment per les propietats mineromedicinals de les seves aigües termals, que res tenen per envejar a les de Caldea.

Hotel Sant Vicenç

Hotel Sant Vicenç

5

Hotel Sant Vicenç (Baridà)

El 1775 el balneari Hotel Sant Vicenç va obrir les seves portes al públic perquè gaudissin de les aigües termals sulfuroses del Baridà, comarca mítica que es troba entre la Cerdanya i l’Alt Urgell. Aquest establiment ha estat gestionat des dels seus inicis, al segle XVI com a hostal, per una mateixa família, els Pal, que en l’actualitat encara són els propietaris. Hotel Sant Vicenç és un dels centres termals més vells del territori català que conserva molta història. Durant la guerra civil, l’exèrcit republicà el va establir com a hospital i després va ser reconvertit en caserna d’un batalló de treball durant el franquisme. Però, amb l’esforç de la família, es va reconstruir en un atractiu balneari amb una piscina termal vora el Segre i uns banys envoltats de natura.