Anuncia't al Descobrir
OFERTA ESPECIAL -50%
SUBSCRIU-T'HI AQUEST ESTIU I GAUDEIX D'UN DESCOMPTE ESPECIAL

‘Terra de Mar’, un viatge apassionant pel litoral català

Una revista amb les experiències mediterrànies que voldràs viure aquest estiu

Després de 18 dies recorrent la costa catalana del delta de l’Ebre al cap de Creus, DESCOBRIR ha plasmat en una revista totes les experiències mediterrànies que va viure l’Expedició Descobrir. ‘Terra de Mar’ és un número doble que inclou, amb tots els detalls, les vivències del fotògraf i realitzador Álvaro Sanz i d'un equip de cinc expedicionaris més, per tal que aquest estiu les puguis viure tu. 

Del delta de l’Ebre al cap de Creus

Terra de Mar Albada a la via ferrada Cala del Molí, a Sant Feliu de GuíxolsÁlvaro Sanz / Joan Sisto
A la revista, hi trobaràs un relat de la ruta que ha seguit l’expedició inspirada en el GR 92. Comencen la ruta al delta de l’Ebre. Van en bicicleta fins a l’Ampolla, des d’on caminaran per arribar a l’Ametlla de Mar. Allà, els membres de l’equip descobriran prats de posidònia mentre bussegen. Segueixen fent una via ferrada per les muntanyes de l’Hospitalet de l’Infant, abans d’embarcar al vaixell del pare de l’Álvaro i recuperar records d’infantesa mentre naveguen entre dofins fins al Garraf. Entremig, fan una incursió a Tarragona per descobrir-ne una de les rutes cicloturístiques. 
 
En el tercer tram, l’expedició s’allunya de la línia de la costa i creua camins de terra amb bicicleta per arribar als peus del Montseny i enllaçar amb els paisatges del Montnegre abans d’enfilar l’últim tram de la ruta, el que els portarà fins als paisatges abruptes de la Costa Brava.
 
En l’últim tram, els membres de l’expedició hauran d’adaptar-se a les inclemències meteorològiques amb què es trobaran, però també podran gaudir dels paisatges, generar debat amb entitats i activistes del territori i compartir confidències sobre l’experiència que ha suposat fer la ruta Terra de Mar.

Art en Ruta

Alba Da Virgi La il·lustradora Alba Da Virgi acabant un dels seus dibuixosÁlvaro Sanz / Juan Sisto
En aquest número especial també hi trobaràs un quadern de camp il·lustrat de la il·lustradora Alba Da Virgi, d’un bon grapat de dibuixos que recopilen alguns dels paisatges que més l’han impactada i amb els colors que millor han definit cada tram del llarg itinerari. Les càmeres analògiques de la beach photographer Mònica Figueras completen la crònica de la ruta des d’aquest punt de vista, més artístic i personal.

Tancar el triangle

Costa Brava Un racó de la Costa BravaÁlvaro Sanz / Juan Sisto
Fa tot just dos anys, amb la pandèmia encara ben present, al DESCOBRIR ens vam embrancar en una aventura tan incerta com apassionant: recórrer el Pirineu català entre el cap de Creus i l’Alta Ribagorça seguint el GR 11, la Transpirineca, amb el fotògraf i realitzador Álvaro Sanz i un equip de sis persones més. L’experiència va ser èpica i ens va regalar alguns moments que han passat a la història de la revista. L’any següent, vam tornar a fer història i, per commemorar els nostres vint-i-cinc anys, amb l’expedició Descobrir, desenvolupada sota una calor extrema del Prepirineu al delta de l’Ebre, vam crear la Ruta Descobrir D25. Enguany, la tercera part del projecte ha permès a un nou grup liderat per l’Álvaro retornar al punt d’inici bo i resseguint tot el litoral a peu, amb vaixell, bici o caiac. Un tancament del triangle rodó, que ha suposat una crònica de mediterraneïtat incondicional que s’encomana.

Santpedor i tresors pirinencs

Pirineu arqueologic Vista des del refugi d’AmitgesOriol Clavera
Els dos reportatges del número estan dedicats a Santpedor, municipi del Bages, i a les excavacions que s’estan fent als jaciments arqueològics del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. De Santpedor ens proposem descobrir-ne el pentàgon i els secrets medievals que guarda aquesta vila reial. De la prehistòria del Pirineu, t’expliquem que a Aigüestortes hi ha 376 jaciments que han aportat informació de fa 10.000 anys.
Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies i de tercers per recopilar informació amb una finalitat tècnica. No es guarden ni cedeixen les dades de caràcter personal de ningú sense el seu consentiment. Igualment, s'informa que aquest lloc web disposa d'enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a Som *. Més informació